Ekošank

Šank na kolesih, šank na biogorivo, šank na žgance, potujoči šank …  Ekošank! =)

 

 

Naša zgodba …

 

Ekošank smo začeli graditi zgodaj spomladi leta 2007. Tisto leto smo opravili maturo in za proslavitev tega dosežka smo želeli narediti nekaj, kar ni še noben v Sloveniji. Ker tisti čas še nismo bili zreli za tako velik projekt, nam je pri realizaciji pomagal Tone Šinkovec ali kot ga prijatelji in znanci radi pokličejo – Ajnštajn. Narejenih je bilo nekaj skic, tako da smo dobili predstavo o osnovnih merah, naprej pa je vse delano iz glave.surov-ekosankV nekaj tednih je bilo iz kupa železa ustvarjeno podvozje Ekošanka. Kmalu smo dodali še šank in kolesa ter opravili prvo testno vožnjo. Načrt je bil, da bi se z Ekošankom pripeljali na maturantski ples, vendar tega roka nismo ujeli, smo pa šli z njim na maturantsko parado maja 2007. Bil je prava atrakcija in popoln uspeh za mlade maturante.zlozena-streha

Začetno navdušenje je sčasoma malce popustilo, tako da je bila naslednja večja nadgradnja narejena čez slabo leto. V letu 2008 je Ekošank dobil novo streho, armaturo, led razsvetljavo, smernike, pozicijske in dolge luči. Velja omeniti, da je streha zložljiva, za lažji transport, in da so vsa svetila na Ekošanku v LED tehnologiji, kar se za maturante elektrotehnike tudi spodobi.

razsvetljava-ekosanka

Enoletno testiranje je razkrilo marsikaj, med drugim smo predelali pogon Ekošanka, saj prvi ni zmogel vseh naporov, prav tako pa smo naredili vlečni drog, ki se je izkazal za zelo praktičnega za prevoz Ekošanka na krajše razdalje.

osvetlitev-sanka

Tekom časa je Ekošank dobil še zračne troblje – fanfare. Razlog je preprost – ljudje ga niso slišali prihajati in marsikdo se je umaknil šele, ko smo se ga dotaknili. Ko deset zagnanih ljudi vrti pedala, je Ekošank kljub dvojnim disk zavoram težko ustaviti. Da ga je težko ustaviti, pa skrbi pogonsko gorivo, spravljeno v sodu na čelu Ekošanka. Ponavadi je to kalorična tekočina z visokim deležem CO2 – pivo. Da tako želena pijača pride do svojih pivcev, smo montirali pravo pivsko pipo. Ker imamo dovolj cevi, jo lahko postavimo kamorkoli na šank.

Če imate kakšno vprašanje ali komentar pa pišite na info@puscavar.si

mini-maxovci47835321mini-maxovci113720119

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja